PLAN inviterer næringslivet i Kinn med på dugnad

Støtt TV aksjonen 2021

Årets TV-aksjon går til Plans arbeid for å bekjempe barneekteskap. I år går TV-aksjonen av stabelen søndag 24. oktober.

Martin Krogh jobber som koordinator og næringslivskontakt i Sogn og Fjordane for årets TV-aksjon.
Vi vil på denne måten gjerne sende litt informasjon om dette årets store felles løft; TV-aksjonen NRK, som i år går til Plan og deres arbeid for bekjempelse av barneekteskap og håper dere vil bidra til saken.

Om årets aksjon

TV-aksjonen er verdens største innsamlingsaksjon målt i antall frivillige og innsamlede midler fordelt på befolkningen. Årets aksjon går som nevnt til Plan og bekjempelse av barneekteskap. Aksjonsdagen er søndag 24. oktober.
Hvert tredje sekund blir en jente giftet bort. Konsekvensene av barneekteskap er store – ikke bare for jentene som giftes bort, men for barna deres og samfunnet de lever i. Jentene blir hindret i å nå sine drømmer og mål, og frarøves muligheten til å skape en god framtid. Årets TV-aksjon skal bekjempe barneekteskap i Bangladesh, Nepal, Malawi, Mali og Niger. Sammen skal vi nå ut til mer enn 3 millioner mennesker – og vi skal styrke, beskytte og utdanne jenter og gi dem muligheten til å velge sin egen framtid og vie seg til livet.

Den 7. oktober holder vi en næringslivsdugnad for Kinn kommune. Da håper vi at vi kan ringe deres bedrift og spørre om et bidrag til årets aksjon.

Hvordan kan deres bidrag gjøre en forskjell?
For 5 500 kroner kan Plan stoppe et barneekteskap.
For 100 000 kroner kan Plan drive en rettighetsgruppe i et år.
En rettighetsgruppe lærer jenter om hvilke rettigheter de har, hvordan de kan bidra til å endre holdninger i lokalsamfunnet, og fremme likestilling.

For å synligjøre bedriftens engasjement får man tilgang til

  • Fri bruk av TV-aksjonens logo.
  • Bannere til bruk i nyhetsbrev og på nettsider.
  • Epost-signaturer.
  • Bidragsdiplom, som synliggjør bidraget.
  • Delingsposter til sosiale medier.Alt materiell kan enkelt lastes ned på blimed.no, så du og din bedrift kan vise at dere støtter årets TV-aksjon.
    Les gjerne mer om årets aksjon på www.blimed.no – og nøl ikke med å ta kontakt!
TV aksjonen Barn ikke brud - PLAN